Usein kysyttyä

Kysymyksiä ja vastauksia

Olemme keränneet vastauksia asiakkaidemme usein esittämiin kysymyksiin. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, voit aina olla yhteydessä meihin.

Procountorin sivuilla saat vinkkejä muun muassa ohjelmaan kirjautumisesta, avaa linkki: https://procountor.finago.com/hc/fi/sections/360000119758-Kirjautuminen-Procountoriin

Moni haaveilee yrittämisestä, mutta aloittelevalla yrittäjällä on paljon mietittävää. Voi tuntua hankalalta tietää esimerkiksi mikä yhtiömuoto tulisi valita, mitkä tiedot tulee ilmoittaa minnekin ja mitkä rekisteröinnit ovat välttämättömiä. Meiltä saat apua ja neuvoja – ja pääset nopeammin toteuttamaan haaveesi. Autamme sinua perustamissopimuksen ja perustamisilmoituksen tekemisessä ja ohjaamme sinut yrittäjän mielenkiintoiselle tielle.  

Aloittelevan yrittäjän muistilista:

 1. Määrittele liikeidea
 2. Laadi liiketoimintasuunnitelma
 3. Valitse yritysmuoto
 4. Valitse yritykselle nimi
 5. Selvitä onko toiminta luvanvaraista
 6. Hoida vakuutukset kuntoon
 7. Hoida rahoitus kuntoon
 8. Rekisteröi yritys

Meidän tilitoimistomme vahvuuksia ovat ennen kaikkea joustavuus, tavoitettavuus ja henkilökohtainen palvelu sekä suomeksi, ruotsiksi että englanniksi. Asiakkaanamme sinulla on aina oma nimetty taloushallintoasiantuntija, joka on paneutunut juuri sinun yrityksesi talousasioihin kuukaudesta toiseen, vuodesta toiseen. Nimetyn yhteyshenkilön lisäksi koko CoAccounting tiimimme on käytettävissä tarvittaessa.

Asiakkaanamme tapaat taloushallintoasiantuntijasi säännöllisesti, joko toimistossamme Porvoossa tai verkkotapaamisena. Talousasioista on helppo keskustella, kun talouslukuja seuraa säännöllisesti. Meidän kanssamme voit keskustella esimerkiksi yrityksesi kasvusuunnitelmista ja muista tavoitteista. Voit saada ohjausta ja neuvoja, miten taloushallintopuolen voisi toteuttaa paremmin tai mitkä asiat vaativat enemmän huomiota. Haluamme aidosti olla talousosastosi ja auttaa sinua!

Tilitoimiston kanssa on hyvä sopia säännölliset tapaamiset, jossa käydään läpi havaintoja sekä taloudellisia lukuja.

Jotta yhteistyömme olisi saumaton, muista toimittaa kirjanpitoaineistosi ajoissa. Aineiston voit toimittaa sähköisesti, postilaatikkoomme tai tuoda henkilökohtaisesti meille.

Muista nämä päivämäärät:

Siellä missä on netti, on myös kirjanpitonne! Sähköisyys tuo tehokkuutta talousprosessiin koska se on reaaliaikaista. Kun sinulla on Procountor taloushallinnon ohjelmisto voit hoitaa talousasioitasi missä vain, ja meidän kanssamme.

Sähköisen taloushallinnon järjestelmä on suunniteltu yrityksen ja tilitoimiston yhteiskäyttöön ja on molemmille helppo käyttää. Kirjautuneena samaan järjestelmään koko talousprosessi hoituu tehokkaasti: myyntilaskut, ostolaskut, palkkalaskenta, maksatus, kirjanpito, veroilmoitukset ja tilinpäätös. Vieläkö epäröit, teimme listan sähköisen kirjanpidon hyödyistä:

 • reaaliaikaisuus
 • automaatio, virheiden riski pienenee,
 • parempi saavutettavuus kun kaikki palvelut ovat samassa paikassa: myyntilaskut, ostolaskut, palkat, maksatus ja veroaisat
 • toimii selaimessa: sähköinen taloushallinto on paikasta ja ajasta riippumatonta
 • taloudellinen tieto pilvipalvelussa on reaaliaikaista ja aina saatavilla
 • yhteistyö syvenee ja helpottuu kun asiakas ja tilitoimisto näkevät ohjelmasta samat asiat samaan aikaan
 • muiden ohjelmien integrointi onnistuu
 • sopii kaiken kokoisille yrityksille, myös yksinyrittäjille
 • yrityksesi taloustiedot säilyvät tallessa tietoturvallisesti ja luotettavasti pilvipalvelussa

Ulkoistaminen tarkoittaa riskien- ja resurssien hallintaa sekä haavoittuvuuksien minimointia. Se on strategia joka toimii kuin varamiesjärjestelmä, jolla varmistetaan yrityksen taloudenhoidon jatkuvuus vaikeissakin tilanteissa. CoAccountingin asiakkaana tiedät, että käyttämämme työtavat ja ohjelmistot ovat nykyaikaisia ja tehostavat taloushallintoprosessia. Tilitoimistona meillä on asiantuntemusta hoitaa taloushallintoasiat lakien ja säännösten mukaisesti. Olemme aina ajan hermolla, kun kyse on ajankohtaisista vero- ja lakiuudistuksista.

Ulkoistaminen antaa yrityksellesi resursseja keskittyä ydintoimintoihinne – eli siihen mikä tuo liikevaihtoa ja tulosta. Ulkoistamisen onnistumisen kannalta on erittäin tärkeää, että palvelun laajuudesta sovitaan riittävän tarkasti etukäteen. Haluamme olla yrityksesi kumppanina taloudellisen päätöksenteon tukena ja autamme aina näissä asioissa. Kun kirjapitoaineistot siirtyvät reaaliajassa ja automatisoidusti ilman välikäsiä, kirjanpitäjän rooli muuttuu verifikaattien tallentajasta asiakkaan talouden asiantuntijaksi. Yhdessä tekeminen tuo lisäarvoa.

Taloushallinnon ulkoistaminen onnistuu useimmissa tapauksissa ja siitä syntyy yritykselle lisäarvoa:

 • Säästöä henkilöstökuluissa
 • Aikaa keskittyä ydintekemiseen
 • Nykyaikaiset järjestelmät
 • Taloushallintokulujen ennakoitavuus